logo songteksten.net

Ridder van Kooten speelt rol in Tina-musical

AMSTERDAM - Acteur en zanger Ridder van Kooten gaat volgend jaar een rol spelen in Tina de musical. Dat heeft producent Homemade Productions vrijdag bekendgemaakt. Al eerder was bekend dat Annick Boer en Alexandra Alpenaar in de voorstelling te zien zullen zijn.

Tina en Homemade Productions waren voor de rol op zoek naar een jongen die behalve dat hij kan acteren, zingen en dansen ook erg geliefd is bij de gillende tienermeisjes, stelt een woordvoerder van de producent. "Hij kan een geloofwaardige hunk neerzetten." Van Kooten was in september een van de grote trekpleisters tijdens de Tinadagen in attractiepark Duinrell in Wassenaar. "De optredens van Ridder werden overstemd door gillende meisjes en hij kon niet zonder beveiliging door het park lopen", aldus de zegsman.

Het is niet de eerste musical waar Van Kooten in te zien zal zijn. Hij speelde op jonge leeftijd al rollen in Nederlandse versies van The Sound of Music en Dr. Dolittle. Daarnaast is de jonge acteur een van de hoofdrolspelers in de serie Jonge Garde van Disney Channel. Ook was hij te zien in de internationale Disney-film Tini: het nieuwe leven van Violetta, die wereldwijd in alle bioscopen te zien was.

Homemade Productions maakte eerder ook de succesvolle reeks theatervoorstellingen gebaseerd op de boeken van Carry Slee.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren