logo songteksten.net

De Staat maakt Song van het Jaar

UTRECHT - Het nummer Make The Call, Leave It All van de Nijmeegse rockband De Staat is uitgeroepen tot 3voor12 Song van het Jaar. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens een show vanuit TivoliVredenburg in Utrecht.

Het publiek verkoos het nummer door online een top 10 samen te stellen uit een longlist met 332 nummers die dit jaar uitkwamen. Ook eigen favorieten die niet op deze lijst stonden, konden worden opgegeven. Daaruit kwam Make The Call, Leave It All als winnaar uit de bus. Het nummer is afkomstig van het album O, dat in januari uitkwam.

De Staat is de zesde Nederlandse artiest die de 3voor12 Song van het Jaar wint. Eerdere winnaar zijn Osdorp Posse (1998), Krezip (2000), Johan (2001), Kyteman (2009) en Dotan (2014). Vorig jaar ging de Australische psychedelische rockband Tame Impala er met de titel vandoor voor hun single Let It Happen.

Achter De Staat eindigden Radiohead (Burn The Witch) en David Bowie (Lazarus) op de tweede en derde plaats. De hoogst genoteerde Nederlandstalige track komt daar vlak achter: Broederliefde staat met Jungle op nummer vier. De Rotterdamse groep staat ook op negen met Ik was al binnen. Andere artiesten in de top tien zijn onder meer oud-winnaars Red Hot Chili Peppers en Editors.

De 3voor12 Song van het Jaar wordt sinds 1985 uitgereikt. De hoogtepunten van de show worden zaterdagavond op NPO 3 uitgezonden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren