logo songteksten.net

James Taylor cancelt concert om drugsoorlog

LOS ANGELES - James Taylor heeft zijn concert in Manilla op de Filipijnen afgezegd vanwege de drugsoorlog in het land. De Amerikaanse zanger vindt de berichten over talloze executies van vermeende drugscriminelen zonder dat daar een proces aan vooraf gaat 'zorgwekkend' en 'onaanvaardbaar', zegt hij in een bericht op zijn website.

De 68-jarige Taylor had naar eigen zeggen juist uitgekeken naar de show, die in februari gepland stond. "Het doet me verdriet om het concert af te zeggen", aldus de singer-songwriter, bekend van hits als You've Got A Friend en Fire And Rain. Hij verontschuldigd zich dan ook naar zijn fans. "Ik bied mijn oprechte excuses aan mijn Filipijnse vrienden aan. De kosten van alle verkochte tickets worden uiteraard vergoed."

Het besluit van Taylor heeft geen invloed op zijn andere concerten. Zijn toer naar Hong Kong, Singapore, Australiƫ en Nieuw-Zeeland gaat gewoon door.

Sinds afgelopen zomer, toen Rodrigo Duterte president werd, zijn op de Filipijnen meer dan zesduizend mensen omgebracht vanwege drugsgerelateerde zaken. De mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties heeft inmiddels een onderzoek naar de criminaliteit aangekondigd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren