logo songteksten.net

Boete voor producenten musical Spider-Man

(Novum/AP) - De producenten van de musical Spider-Man zijn op de vingers getikt door de Amerikaanse arbeidsinspectie. De overheidsdienst constateerde drie veiligheidsovertredingen en wil een boete van in totaal 12.600 dollar opleggen.

De Spider-Man-musical kampt al maanden met problemen. Zo was er al voor de start sprake van geldnood en hadden verschillende acteurs ongelukken tijdens de repetities. Het ergste ongeval vond eind december plaats, toen viel een stuntman negen meter naar beneden doordat zijn veiligheidstuigje niet goed vastzat.

De inspectie stelt dat de producenten de cast van de Amerikaanse musical het risico laten lopen dat ze 'vallen of geraakt worden tijdens vliegstunts omdat veiligheidstuigjes niet goed worden gebruikt'.

De producenten van de musical, die de duurste show in de geschiedenis van Broadway moet worden, hebben drie weken de tijd om te reageren op de bevindingen van de arbeidsinspectie. Spider-Man: Turn off the Dark wordt geregisseerd door Julie Taymor, die eerder verantwoordelijk was voor de musical The Lion King. De musical, waarvoor U2-leden Bono en The Edge de muziek maakten, moet op 15 maart in première gaan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren