logo songteksten.net

Liesbeth Kamerling zeker van aanwezigheid Antonie

(Novum) - Liesbeth Kamerling weet zeker dat haar oudere broer Antonie nog bij haar is. De acteur maakte in oktober een einde aan zijn leven. "Als je Antonie bent, dan ga je zo. Hoe moeilijk dat ook te bevatten is", vertelt Liesbeth in een interview met Marie Claire.

Liesbeth was de eerste die door Antonies vrouw Isa Hoes gebeld werd. "Er was iets verschrikkelijks gebeurd, dat wist ik zeker, maar ik had geen seconde aan Antonie gedacht." Liesbeth nam vervolgens contact op met haar ouders. "Mijn moeder nam op. Ik kon bijna horen hoe ze in d'r stoel zakte, het was zo heftig."

Drie dagen voordat Antonie uit het leven stapte, zag Liesbeth hem voor het laatst. "Hij was depressief en kwam zijn bed niet meer uit." De acteur stond toch op voor een spelletje met zijn negen jaar jongere zusje. "Achteraf weet ik dat hij toen al wist wat hij ging doen. Hij had de moeite genomen zich te douchen en aan te kleden: het was zijn manier om afscheid van ons te nemen."

Liesbeth heeft zich na Antonies dood maar heel even in de steek gelaten gevoeld. "Het vreemde is dat ik me ook krachtiger voel dan ooit. Het is alsof Antonie zijn energie naar mij heeft overgeheveld. Zijn dood heeft, hoe gek het ook klinkt, ook veel goeds gebracht. Voor veel mensen bleek het een ijkpunt te zijn: wat wil ik eigenlijk met mijn leven?"

Zo ontdekte Liesbeth dat ze zich weer meer op acteren wil storten en praat ze vaker over haar gevoelens. "Sinds zijn dood heb ik nog meer de neiging om eerlijk te zijn, om mensen te vertellen hoeveel ik van hen houd en wat ze voor me betekenen." Liesbeth vindt het jammer dat ze dat haar broer niet meer mee heeft kunnen geven. "Ik denk dat hij zichzelf zo nutteloos, zo waardeloos moet hebben gevoeld."

Antonie laat twee kinderen, Merlijn en Vlinder, na. "Als ik aan hen denk, loop ik vast", vertelt Liesbeth. "Ik kan nog niet zien hoe het verlies van hun vader op welke manier dan ook iets op kan leveren. Maar zelf voel ik me, ondanks de verdrietige momenten, heel gelukkig. Antonie is dichterbij dan ooit."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren