logo songteksten.net

Eddy Wally in ziekenhuis na hersenbloeding

(Novum) - Eddy Wally is zaterdagavond getroffen door een hersenbloeding. De Vlaamse zanger ligt in het ziekenhuis, maar is bij bewustzijn. Dat heeft zijn familie laten weten aan de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Wally is licht verlamd, maar alert, laat zijn echtgenote weten. De 78-jarige zanger viel flauw in een restaurant in Brussel, waarna hij haar het ziekenhuis werd gebracht. Daar bleek dat het om een hersenbloeding ging.

"Hij is er al fors op vooruit gegaan in vergelijking met zondag", vertelt Wally's vrouw aan Het Nieuwsblad. "Hij had toen een buisje in zijn neus en mond, maar die zijn intussen weg. Hij kan zijn vingers en handen ook alweer bewegen. Hij herkent ons goed, en reageert en praat."

De zanger heeft zijn vechtlust niet verloren, vertelt zijn dochter. "Ik ga vechten voor de familie", zei hij tegen me. Wally, bekend van hits als Chérie en Als Marktkramer Ben Ik Geboren, moet waarschijnlijk nog twee weken in het ziekenhuis blijven.

Wally begon in 2003 met zijn gezondheid te sukkelen. In dat jaar werd darmkanker bij hem vastgesteld. Tijdens de chekokuur ging hij op vakantie naar Tenerife en liep daar voedselvergiftiging op, waardoor hij met spoed terug moest naar België. Tijdens de Gentse Feesten van vorig jaar moest Wally zijn optreden afbreken omdat hij onwel werd. In het ziekenhuis bleek dat hij uitdrogingsverschijnselen en een zeer lage bloeddruk had.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren