logo songteksten.net

James Blunt heeft zwak voor Nederland

(Novum) - James Blunt genoot woensdagavond van zijn concert in Amsterdam. "Ik spreek niet zoveel Nederlands, maar vind het wel leuk om hier terug te zijn", vertelde de 37-jarige Brit aan een uitverkochte Heineken Music Hall.

Blunt was drie jaar geleden voor het laatst in Nederland. Deze zomer keert hij terug voor een openluchtconcert in Nijmegen. Die show wordt waarschijnlijk heel anders dan het intieme concert dat de Brit woensdag in Amsterdam gaf.

De Heineken Music Hall was gevuld met stoelen, waardoor het publiek zittend van Blunt kon genieten. Dat trok meteen een ander publiek. In tegenstelling tot vorige concerten, waar jonge fans in de meerderheid waren, kwamen jong en oud naar Blunts optreden.

Saai werd het geen moment. "Jullie zitten nu wel op je stoel omdat je daarvoor betaald hebt, maar ik bepaal de regels", stelde de zanger na een handjevol nummers. "Jullie gaan staan wanneer ik het zeg. En dat gebeurt niet voordat ik eerst een paar uur lang de meest trieste liedjes heb gespeeld", grapte Blunt, waarna het publiek massaal ging staan.

Blunt begaf zich geregeld tussen het publiek. De Brit begon energiek door achterin de zaal op te duiken en razendsnel een sprintje richting het podium te trekken, waar hij het spits afbeet met zijn nieuwe single So Far Gone. Halverwege dook hij opnieuw het publiek in en deelde hij een kus uit aan een fan.

Blunts hit You're Beautiful ontbrak niet en werd uit volle borst meegezongen door de zaal. Nadat hij het publiek had getrakteerd op het nieuwe nummer Into the Dark, sloot hij af met de uitsmijter 1973.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren