logo songteksten.net

Syb van der Ploeg en Do worden Jezus en Maria

(Novum) - Syb van der Ploeg en Do kruipen voor het nieuwe crossmediale project The Passion in de huid van Jezus en Maria. De zanger en zangeres vertellen aan de hand van bekende Nederlandse popsongs over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus.

"Het is een verhaal dat tweeduizend jaar geleden plaatsvond, maar tegelijk past het heel erg in onze tijd", vertelt Van der Ploeg over The Passion. "Ik denk dat het wel een en ander los zal maken." Ook Do vindt het bijzonder om mee te werken aan het muzikale spektakel. "Het lijkt me mooi om de passie en de gekwetstheid van Maria te laten zien; ze was een écht mens."

Het bijbelse verhaal rond Pasen wordt voor The Passion in een modern jasje gestoken. Zo wordt Pilatus een gehaaid politicus en wordt Jezus gearresteerd door ME'ers. Cor Bakker tekende voor de muzikale begeleiding van het bijbelse verhaal, dat op donderdag 21 april wordt opgevoerd in Gouda. De EO en RKK zenden het evenement live uit op televisie, radio en internet.

De omroepen werken samen met de protestantse kerk in Nederland, de rooms-katholieke kerk, het Nederlands Bijbelgenootschap en de gemeente Gouda. De organisaties zien in het evenement 'een prachtige missionaire kans om aandacht te besteden aan Pasen'.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren