logo songteksten.net

Carice heeft moeite met sterrenstatus

(Novum) - Carice van Houten kan moeilijk omgaan met de druk van haar sterrenstatus. De 34-jarige actrice, die de afgelopen jaren vijf speelfilms, een televisieserie en een documentaire achter elkaar maakte, trekt zich een tijdje terug uit de schijnwerpers.

Toen Carice vorig jaar in Madrid haar voorlopig laatste speelfilm opnam, de thriller Intruders, merkte de actrice dat ze op haar tenen liep. "Normaal heb ik er geen moeite mee om tweede viool te spelen", legt Carice uit in een interview met het AD. "Maar nu merkte ik dat ik, door de vermoeidheid, er moeite mee had om goed tot mijn recht te komen in een kleinere rol."

Van Houten nam daarna het besluit om het een tijdje rustig aan te doen, hoewel ze nog dagelijks wordt overstelpt met allerlei verzoeken waar ze moeilijk nee tegen kan zeggen. "Ik hou mensen graag te vriend en wil niet dat ze denken dat ik me er te goed voor voel", vertelt ze. "Maar ik kan niet overal op ingaan. En ik wil geen dingen tegen mijn zin in doen. Het is hartstikke vleiend, maar soms heb ik het gevoel dat ik een product ben geworden."

Carice brengt momenteel veel tijd door met haar vrienden en familie, bij wie ze zichzelf kan zijn. "Doordat ik zo bekend ben in Nederland, is het nooit echt rustig als ik ergens ga eten", legt ze uit. "Als mensen me stiekem met hun telefoon zitten te filmen en over me fluisteren, vind ik dat wel eens moeilijk. Je hebt constant het gevoel dat je wordt geobserveerd en beoordeeld."

Ook omgaan met de media vindt ze lastig. Onlangs fietste de actrice door Amsterdam toen ze ineens oog in oog kwam te staan met twee paparazzi. "Het was extreem agressief. Ik zag er niet uit. Ik had vet haar, geen make-up, mijn bril op en droeg een lelijk windjack over mijn joggingpak. Niemand vindt het toch leuk om op zo'n manier op de foto gezet te worden? Dit soort overvallen beschouw ik als een penetratie van mijn aura."

Voorlopig maakt de actrice geen nieuwe films, maar zelf een documentaire maken ziet ze wel zitten. "Lekker achter de camera werken en dan zelf de interviews doen. Maar misschien ga ik wel schrijven of fotograferen. Of eindelijk eens voor een langere periode op vakantie."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren