logo songteksten.net

Vader klaagt 'oplichter' Frank Ocean aan

NEW YORK - Frank Ocean wordt voor de rechter gesleept door zijn eigen vader. Calvin Cooksey eist 14 miljoen dollar (13 miljoen euro) van zijn zoon vanwege een post op social media, meldt Rolling Stone.

Na de schietpartij vorig jaar juni in een homoclub in Florida, schreef Frank op Tumblr hoe hij op zesjarige leeftijd hoorde hoe zijn vader een transgender serveerster in een lokaal restaurant een 'flikker' noemde. ''Hij sleurde me het restaurant uit en zei dat ze ons niet mocht bedienen omdat ze vies was. Dat was de laatste middag dat ik mijn vader zag en de eerste keer dat ik dat woord hoorde.''

In de rechtbankpapieren is te lezen dat Cooksey ontkent dat het incident ooit heeft plaatsgevonden. Hij noemt zijn zoon een oplichter, fraudeur en hypocriet, die de 'LGBT-gemeenschap heeft bedrogen vanwege het financiƫle gewin van zijn album Blonde'. Cooksey wijst er ook op dat Tyler The Creator op het album van Ocean te horen is, terwijl 'Frank wist dat Tyler The Creator de toegang tot Australiƫ en Engeland is geweigerd vanwege homofobe rapteksten die aansporen tot geweld'.

Franks vader zegt dat de post een publiciteitsstunt is die hem werk in de film- en muziekindustrie heeft gekost. Cooksey wil namelijk een film maken, maar door reputatieschade zou hij nooit meer een filmdeal kunnen sluiten. Daarom eist hij miljoenen van zijn zoon.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren