logo songteksten.net

Nieuwe zaal voor Studio 100-musical over WOII

BEVEREN - Studio 100 laat in het havengebied van de Vlaamse gemeente Beveren een grote theaterzaal uit de grond stampen voor de nieuwe spektakelmusical 40-45 over de Tweede Wereldoorlog. Dinsdag maakte directeur Gert Verhulst van Studio 100 zijn plannen bekend.

De nieuwe theaterzaal krijgt acht bewegende tribunes die door de zaal rijden en ieder hun eigen parcours volgen. De tribunes met elk tweehonderd zitplaatsen zullen tijdens de voorstelling naast of tegenover elkaar staan, in een cirkel, op een rij op met de ruggen tegen elkaar. De acteurs krijgen alle ruimte, want het speelvlak wordt 70 bij 70 meter. Naast de tribunes komen torens van acht meter hoog die als decor functioneren. ''We zijn zeer verheugd dat we eindelijk kunnen vertellen welk technisch concept onze spektakel-musical zal omvatten. We zijn hier buitengewoon trots op'', zei Gert Verhulst van Studio 100.

Oorlog

"In principe kan je acht keer komen kijken en telkens een andere ervaring hebben", vertelde regisseur Frank Van Laecke. "Hiervoor was er nergens in België een geschikte zaal, dus is het fantastisch dat die nu speciaal voor ons gebouwd wordt." De musical kost volgens Studio 100 maar liefst 15 miljoen euro, los van de bouw van de theaterloods.

Het verhaal speelt zich af in in Antwerpen. Van Laecke: "Het wordt een soort filmische reis langs verschillende locaties die door de oorlog getroffen werden. Alles draait ook rond de vraag wat oorlog met een mens doet en wat mensen in die omstandigheden tot bepaalde keuzes brengt."

De musical 40-45 gaat op 7 oktober 2018 in première en is de opvolger van 14-18 die ging over de Eerste Wereldoorlog. De zoektocht naar acteurs is nog in volle gang.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren