logo songteksten.net

Bob Dylan voor het eerst naar Vietnam

(Novum/AP) - Bob Dylan treedt volgende maand voor het eerst op in Vietnam. De 69-jarige Amerikaan, wiens anti-oorlogsliederen wereldberoemd zijn, treedt op 10 april op voor ruim achtduizend mensen. Dat maakte de concertpromotor dinsdag bekend.

"We halen Bob Dylan naar Vietnam omdat hij een zeer belangrijke muzieklegende is", zegt de promotor. Dylan staat volgende maand in een stadion in Ho Chi Minhstad, voorheen Saigon, de grootste stad in Vietnam. "Het is belangrijk dat het Vietnamese volk, met name de jongere generatie, in contact komt met Dylans muzikale erfenis."

Dylan is geliefd in het Aziatische land vanwege zijn protestliederen tegen de Vietnamoorlog. Nummers als Blowin' in the Wind en The Times They are a-Changin' inspireerden Amerikaanse anti-oorlogsactivisten.

De concertorganisatoren verwachten alle 8250 tickets te verkopen. Kaartjes voor het concert gaan minimaal negenhonderdduizend dong (ruim 31 euro) en maximaal 2,5 miljoen dong (ruim 86 euro) kosten.

Dylans show in Vietnam maakt deel uit van zijn Aziatische tournee. De zanger kreeg dit weekeinde toestemming om ook in China op te treden. Vorig jaar kreeg Dylan geen akkoord voor shows in Beijing en Shanghai. Voor het concert in Vietnam heeft Dylan al toestemming gekregen van de overheid.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren