logo songteksten.net

Mediabedrijven doneren miljoenen aan Japan

(Novum) - Tal van mediaconcerns doneren miljoenen aan Japan. Het land werd vorige week getroffen door een aardbeving en een tsunami. Momenteel dreigt er een nucleaire ramp.

Het van oorsprong Japanse Sony schonk al dertigduizend radio's en vijfhonderdduizend batterijen. Nu geeft het bedrijf 3,6 miljoen dollar aan benefietfondsen ten bate van Japan, schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite The Hollywood Reporter.

Disney, dat een vestiging van Disneyland heeft in Tokyo, doneert 2,5 miljoen dollar aan het Amerikaanse Rode Kruis voor de medische hulp aan inwoners van het getroffen land. Het bedrijf geeft ook een miljoen dollar aan andere fondsen.

Warner Bros maakte al bekend dat de opbrengst van dvd's en Blu-rays van Hereafter naar het Japanse Rode Kruis gaat. De film van Clint Eastwood haalt naar verwachting ongeveer een miljoen binnen. De filmmaatschappij haalde Hereafter eerder deze week nog uit de Japanse bioscopen, omdat de film een verhaallijn over de tsunami in Aziƫ in 2004 bevat.

Eerder kwamen al verschillende sterren in actie voor Japan. Lady Gaga ontwierp een armband, waarvan de opbrengst naar de slachtoffers van de aardbeving gaat. Katy Perry doneert al het geld dat zij ophaalt met de verkoop van artikelen tijdens haar concerten aan Japan.

Ook Sandra Bullock heeft haar steentje bijgedragen. De actrice doneerde een miljoen dollar aan het Rode Kruis, staat op de website van nieuwszender CNN. Het is de grootste donatie voor het land die de hulporganisatie tot nu toe ontving van een beroemdheid.

Bullock doneerde het recordbedrag namens haar familie. Volgens het Rode Kruis bestaat de mogelijkheid dat er grotere bedragen zijn binnengekomen van sterren die dat anoniem deden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren