logo songteksten.net

Willem-Alexander en Máxima bij bruiloft William

(Novum/AP) - Willem-Alexander en Máxima reizen de dag voor Koninginnedag af naar Londen om het huwelijk van prins William en Kate Middleton bij te wonen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag laten weten.

Of ook andere leden van het koninklijk huis de bruiloft bijwonen, is volgens de RVD nog niet bekend. De Britse prins William trouwt op 29 april met Kate Middleton. Het huwelijk vindt plaats in de Londense kerk Westminister Abbey.

De kroonprins en prinses van Japan hebben vrijdag laten weten niet naar de builoft van William en Kate te gaan. De twee waren van plan te gaan, maar besloten thuis te blijven na de verwoestende aardbeving en tsunami. Een week na het natuurgeweld zijn ruim 6900 doden geïdentificeerd, ruim tienduizend Japanners zijn nog vermist.

Prins William heeft zijn steun betuigd aan de slachtoffers van de ramp in Japan. Dat deed hij vanuit Nieuw-Zeeland, waarvan zijn grootmoeder koningin is. Ook dat land werd getroffen door een zware aardbeving. "Hier begrijpen ze als geen ander welke tragedie zich in Japan afspeelt", zei de prins vrijdag tijdens de herdenkingsdienst voor de Nieuw-Zeelandse slachtoffers. "We bidden ook voor de Japanners."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren