logo songteksten.net

Robert de Niro voor de rechter

(Novum/AP) - Robert de Niro heeft vrijdag een verklaring afgelegd voor de rechter. De 67-jarige acteur is de voornaamste getuige in een kunstfraudezaak.

Een voormalige galeriedirecteur wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de verkoop van schilderijen van De Niro's vader, zonder de familie hun aandeel te geven. De in 1993 overleden De Niro sr. was een schilder die zijn werk liet beheren door Salander-O'Reilly Galleries. De voormalige eigenaar van de galerie, Larry Salander, gaf al toe illegaal zo'n 120 miljoen dollar te hebben verdiend aan het werk van De Niro sr. en andere cliƫnten.

Nu staat de ex-directeur Leigh Morse voor de rechter. Zij zou Salander hebben geholpen met de verkoop van twee doeken van De Niro's vader en daar 77.000 dollar aan hebben overgehouden. De Niro kwam vrijdag tijdens het afleggen van zijn getuigenis ontspannen over. Hij gaf gedetailleerd antwoord op de vragen en maakte de mensen in de zaal zelfs enkele keren aan het lachen.

Morse, die zegt onschuldig te zijn, kan zeven jaar achter de tralies verdwijnen als ze schuldig wordt bevonden. Salander dient momenteel een celstraf uit die maximaal achttien jaar kan gaan duren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren