logo songteksten.net

The Black Keys speelt HMH plat

(Novum) - Met zijn tweeën een afgeladen Heineken Music Hall helemaal plat spelen kan prima. Dat bewees het Amerikaanse bluesrock-duo The Black Keys vrijdagavond.

Vanaf het moment dat Dan Auerbach en Patrick Carney het podium van de Amsterdamse popzaal betraden, ging het los. Het publiek was al in de juiste sfeer gebracht door het voorprogramma van de Limburgse bluesrockband DeWolff en de hoofdact hoefde met zijn karakteristieke 'seventies sound' het karwei slechts af te maken.

The Black Keys deden dat meer dan naar behoren. De keiharde, rauwe bluesrock bracht de fans direct in hogere sferen. Het hoogtepunt werd bereikt toen het duo de hit Girl Is on My Mind inzette. Het nummer dankt zijn bekendheid aan een telefoonreclame waarin de single gebruikt wordt. Ook andere bekende nummers als Next Girl en Tighten Up kwamen voorbij.

Zanger en gitarist Auerbach en drummer Carney wonnen onlangs, tot hun eigen verbazing, drie Grammy Awards voor hun zesde album, Brothers. Het Nederlandse publiek heeft The Black Keys inmiddels ook gevonden. Waar ze een paar jaar geleden nog voor een handjevol mensen optraden in Tivoli in Utrecht, stonden ze vrijdag voor een uitverkocht HMH.

Tijdens het concert bleek dat het geluid van de heren aantrekkingskracht heeft op zowel het oude als het jonge publiek. Een groot gedeelte van de tribunes werd bevolkt door ouderen en hun meegebrachte kinderen. Het jongere deel van het publiek ging flink tekeer op de rauwe drumpartijen en gitaarklanken van de bluesrockers.

Na een gemeend 'dankjewel' kwam het concert alweer ten einde. Gelukkig volgde als snel een toegift van twee nummers, zonder dat het publiek daar eigenlijk veel moeite voor hoefde te doen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren