logo songteksten.net

James Blunt kreeg hulp van Ed Sheeran

AMSTERDAM - Voor zijn nieuwe album The Afterlove kreeg James Blunt hulp van zijn vriend Ed Sheeran. "Ik leerde hem skiën en hij leerde mij terug te gaan naar de basis van songwriting."

Aan Metro vertelt de Britse zanger dat het album tot stand kwam in Zwitserland, waar Blunt een huis heeft en waar zijn goede vriend Ed Sheeran - de twee werden aan elkaar voorgesteld door Elton John - langskwam om te skiën en aan twee van Blunts liedjes te sleutelen. "Ed schrijft heel simpel en recht vanuit zijn hart. Uiteindelijk heb ik honderd liedjes geschreven voor dit album, waar ik er normaal gesproken een stuk of 25 maak. Dat is omdat ik er plezier in had. Ik was heel geïnspireerd."

Blunt werd bekend met zijn nummer You're Beautiful, maar herkent zich niet in het imago van 'zacht ei' dat er van hem bestaat. "Ik ben een standaard kerel. Als wij samen naar de kroeg gaan, heb ik zin om te zuipen en wil ik zeker niet over gevoelens praten. Mijn emoties stop ik in liedjes, die gaan over liefde en dood”, aldus de voormalig officier van het Britse leger.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren