logo songteksten.net

Ricky Martin ontvangt twee homoprijzen

(Novum/AP) - Ricky Martin is zaterdagavond in het zonnetje gezet door de Amerikaanse homo-organisatie Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD). De 39-jarige zanger, die vorig jaar uit de kast kwam, ging met twee onderscheidingen naar huis.

Martin kreeg vorige maand te horen dat hij een ereprijs zou krijgen. De Vito Russo Award, vernoemd naar de homoactivist en medeoprichter van GLAAD, wordt elk jaar uitgedeeld aan een beroemdheid die heeft bijgedragen aan de acceptatie van homoseksuelen.

De zanger wist niet dat hij nog een prijs zou winnen. Het interview dat hij op de bank van Oprah Winfrey gaf over zijn autobiografie was goed voor een tweede award. In het interview sprak Martin over zijn homoseksualiteit en besluit om als alleenstaande vader een tweeling op te voeden.

Ook zakenman Russell Simmons, een van de oprichters van platenlabel Def Jam, werd onderscheiden door de GLAAD. De tv-series 30 Rock en True Blood kregen prijzen voor hun bijdrage aan homoacceptatie.

De Gay & Lesbian Alliance Against Defamation houdt bij hoe media berichten over homo- en transseksuelen. De homo-organisatie werd in 1985 opgericht en reikt sinds 1990 prijzen uit aan media en personen. Zaterdagavond werden in New York 25 van de 32 prijzen uitgereikt. De overige beeldjes worden op 10 april en 14 mei uitgedeeld in Los Angeles en San Francisco.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren