logo songteksten.net

Dr. Dre mocht discussie met politie op dvd zetten

(Novum/AP) - Dr. Dre heeft niets verkeerd gedaan toen hij beelden van een gesprek met een politieagent op een dvd plaatste. Dat heeft een Amerikaans hooggerechtshof deze week bepaald. Tijdens een concert in 2000 raakten agenten in discussie met medewerkers van de rapper. Dr. Dre gaf de discussie een plek op een dvd die werd gemaakt naar aanleiding van het concert.

Een van de agenten vond dat daarmee zijn privacy werd geschonden. "Ik vroeg of de camera's uit mochten", herinnert Gary Brown zich. Brown klaagde Dr. Dre aan, maar die aanklacht werd van tafel geveegd door het hooggerechtshof van de staat Michigan. Het hof is van mening dat de agenten die backstage waren bij het concert geen recht op privacy hadden.

De Amerikaanse stad Detroit maakte zich elf jaar geleden tijdens een concert druk over een seksueel getinte video die deel uitmaakte van de show. Brown en zijn collega's dreigden het evenement stil te leggen als de video zou worden vertoond. Die discussie werd vastgelegd door een cameraploeg en eindigde in het 'behind the scenes'-deel van de dvd.

Dr. Dre's show in Detroit was onderdeel van zijn Up in Smoke-tournee. Ook de rappers Eminem, Snoop Dogg en Ice Cube trokken destijds met Dr. Dre door de Verenigde Staten.

De advocaat van Dr. Dre had meer verwacht van de uitspraak van het hof. De raadsman had gehoopt dat het rechtsorgaan zou oordelen over privacykwesties in een breder perspectief, in plaat van alleen tijdens het bewuste concert. "Maar zoals ik in een e-mail naar Dr. Dre schreef: we leggen ons erbij neer."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren