logo songteksten.net

Radcliffe krijgt prijs voor hulp homoseksuelen

(Novum/AP) - Daniel Radcliffe krijgt een prijs vanwege zijn inzet tegen zelfmoord onder homoseksuelen. De 21-jarige acteur ontvangt in juni de Hero Award van het Trevor Project, de organisatie waar Radcliffe werk voor verricht.

"Het is fantastisch", jubelt de Harry Potter-acteur. "Het is een grote eer dat het Trevor Project vindt dat er meer aandacht is voor hun organisatie en de problemen die ze behandelen door wat ik doe."

De Britse acteur ontvangt de Hero Award vanwege de inspiratie en steun die hij geeft aan homoseksuelen, lesbiennes en transseksuelen. Radcliffe voelt zich niets dan trots. "Ik denk dat dit een van de belangrijkste dingen is die ik gedaan heb, als het niet het belangrijkste is."

Radcliffe is sinds 2009 betrokken bij het Trevor Project. Hij heeft sindsdien veel in het openbaar gesproken om zelfmoord onder seksuele minderheden te voorkomen. De acteur vertelde vorige maand dat hij intolerantie tegen homoseksuelen haat. "Ik kende veel homoseksuele mannen toen ik jong was. Toen ik voor het eerst naar school ging, merkte ik dat homofobie bestaat. Het schokte me", vertelde hij. "Nu kan ik helpen, er iets tegen doen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren