Marco Borsato dubbel in top 10 uitvaartmuziek

Door ANP, dinsdag 4 april 2017 08:31, views: 6, bron: ANP

APELDOORN - Nederlandstalige muziek blijft zeer populair op uitvaarten en begrafenissen. Zes van de tien nummers in de top 10 van meest gedraaide liedjes komt van eigen bodem. Marco Borsato staat zelfs tweemaal in de lijst, met de nummers Afscheid nemen bestaat niet (op 4) en Breng me naar het water (9).

Dat blijkt uit een jaarlijkse inventarisatie die uitvaartonderneming Monuta dinsdag openbaar maakte. Het meest gedraaid afscheidslied is een Latijnse nummer Ave Maria, onder meer in de uitvoering van Andrea Bocelli. De Italiaanse tenor staat overigens ook op nummer 2 van de top 10, met het duet Time to say goodbye dat hij opnam met de Britse musicalster Sarah Brightman.

De hoogste Nederlandstalige bijdrage is Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij. Andere vaderlandse klassiekers in de top 10 zijn Frans Bauer (Een trein naar Niemandsland) en Mieke Telkamp (Waarheen waarvoor), Ede Staal (Het is nog nooit zo donker west). De lijst wordt afgemaakt met het vogelgeluidennummer Et les oiseaux chantaient en We’ll meet again van Vera Lynn.

Nederlandse liedjes die net buiten de top 10 vallen, zijn Het dorp van Wim Sonneveld, De roos van Wia Buze, Sailing Home van Piet Veerman en Zwevend naar geluk van Jannes. Voor de lijst analyseerde Monuta ruim 3500 nummers die in 2016 werden afgespeeld bij afscheidsdiensten die de uitvaartorganisatie verzorgde.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten