logo songteksten.net

Jamiroquai en Dylan scoren met nieuwe albums

AMSTELVEEN - Net als vorige week blijft de top drie van de Album Top 100 onveranderd. Boef gaat voor de derde week aan kop met Slaaptekort. Ed Sheeran en Drake volgen met respectievelijk ÷ (Divide) en More Life.

Jamiroquai dendert de top tien binnen met zijn achtste studioalbum Automaton. Het is zeven jaar geleden sinds de Britse band een plaat uitbracht. Automaton is de hoogste nieuwe binnenkomer van de week en is terug te vinden op de vierde plek in de lijst.

Jamiroquai wordt op de voet gevolgd door Bob Dylan. De winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur staat met Triplicate op de vijfde plaats. Net als Dylans vorige twee albums staat de plaat vol covers van klassieke Amerikaanse nummers. Het is al het 38e studioalbum van de 75-jarige zanger. Wel is het de eerste keer dat zijn album uit maar liefst drie cd's bestaat. Op elke cd staan tien nummers. Dat is in totaal 95 minuten genieten van Dylan.

De laatste nieuwe binnenkomer is Yellow Claw. Los Amsterdam is de derde plaat van het Nederlandse dj-duo. De mannen staan op de achtste plek in de lijst. Nooit eerder deed een plaat van het duo het zo goed. Met hun vorige album Bloof for Mercy kwamen ze niet verder dan de 27e positie.

Album Top 10 week 14

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (1) Boef - Slaaptekort

  2. (2) Ed Sheeran - ÷

  3. (3) Drake - More Life

  4. (-) Jamiroquai - Automaton

  5. (-) Bob Dylan - Triplicate

  6. (4) Rag'n'Bone Man - Human

  7. (6) Ed Sheeran - X

  8. (-) Yellow Claw - Los Amsterdam

  9. (7) Frenna - Geen oog dichtgedaan

  10. (8) Broederliefde - Hard Work Pays Off 2

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren