Eigendommen Patrick Swayze onder de hamer

Door ANP, woensdag 19 april 2017 02:57, bron: ANP

LOS ANGELES - Een flink aantal kledingstukken en andere bezittingen van Patrick Swayze gaat eind van de maand onder de hamer. Op een veiling in Los Angeles worden onder meer zijn leren jack uit Dirty Dancing, rode shirt uit Ghost en kostuum uit North And South verkocht.

Onder de collector's items die van de hand gaan zijn verder nog onder meer een surfplank die speciaal voor Patrick werd gemaakt voor de film Point Break, het originele script van zijn optreden bij Saturday Night Live, een bedeltje dat tegenspeler Demi Moore hem gaf na de opnames van Ghost en een string die hij droeg in de comedy Keeping Mum.

Op de veiling zijn ook niet-filmgerelateerde eigendommen van de in 2009 overleden acteur te koop. Zo staat zijn DeLorean in de catalogus en een flinke collectie indiaanse kunstvoorwerpen. In totaal staan er volgens LA Weekly 640 voorwerpen op de verkooplijst.

Volgens de Daily Mail besloot de weduwe van Patrick, Lisa Niemi, dat het "tijd was om los te laten". Een deel van de opbrengst van de veiling gaat naar het Pancreatic Cancer Action Network, een stichting die zich inzet voor onderzoek naar alvleesklierkanker, de ziekte die de acteur op 57-jarige leeftijd fataal werd.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten