logo songteksten.net

Meisjes bestormen podium Scouting For Girls

(Novum) - Het 'scouten' van meisjes is de Britse band Scouting For Girls in Amsterdam gelukt. Zo'n vijftig meisjes beklommen woensdagavond het podium in Paradiso tijdens het laatste nummer 1+1. Bij het concert van de indiepopband uit Londen stikte het van de jonge meisjes en verliefde stelletjes.

Tijdens het nummer Famous pakte zanger Roy Stide een mobiele telefoon van een van zijn jonge fans om zichzelf en zijn band van dichtbij te filmen. Ook andere bekende nummers als Take a Chance On Us, Heartbeat en This Ain't a Lovesong kwamen voorbij. Die laatste werd uiteraard door alle bakvissen uit volle borst meegezongen. Aan de Elvis-klassieker Always On My Mind gaven de Britten een eigen invulling.

Stride had last van zijn stem. Dat was in het begin van het optreden ook wel te horen. Gedurende de show leek het met zijn zangstem echter steeds beter te gaan. De roadie had het ook druk met de gitarist, ongeveer om het nummer werd er van gitaar gewisseld. Bij de toegift begaven ze het uiteindelijk allebei. Maar de inmiddels toegestroomde springende fans op het podium waren een goede bliksemafleider. Het concert eindigde in een groepsknuffel tussen de fans en de frontman.

De show in Paradiso was het eerste optreden van de Europese toer van de band. De groep bestaat sinds 2005. De heren ontlenen hun naam aan het eerste scoutinghandboek ooit: Scouting For Boys uit 1908. In 2007 kwam hun debuutalbum uit, dat eveneens Scouting For Girls heette.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren