logo songteksten.net

Faithless neemt afscheid van Nederlandse fans

(Novum) - Faithless nam vrijdagavond in het Klokgebouw in Eindhoven afscheid van het Nederlandse publiek. De Britse danceformatie maakte vorige week bekend na vijftien jaar uit elkaar te gaan.

Het zuidelijke poppodium was tijdens het anderhalf uur durende optreden helemaal gevuld met publiek. Faithless speelde alsof van een afscheid geen sprake was en had een goede interactie met de fans. Tijdens Insomnia, een van de grootste hits van de band, zong iedereen mee en gingen de handen in de lucht.

Zoals de fans gewend zijn van de shows van Faithless, werd het een feestje waarbij dansnummers werden afgewisseld met rustiger werk. Bij sommige liedjes werd Maxi Jazz bijgestaan door vocalisten. Halverwege de show stond de frontman, zoals verwacht, met ontbloot bovenlijf flink te springen op het podium.

Faithless hield tijdens het optreden geen lange pauzes of langdradige verhalen, maar hield zich vooral bezig met muziek maken. De formatie, die in de zomer nog een aantal festivals aandoet, repte tijdens de show niet over het feit dat dit het afscheidsconcert in Nederland was. "Ik hou van Holland, jullie zijn geweldig", klonk het af en toe door de speakers.

Na afloop van het optreden verdwenen de bandleden even van het podium, om onder luid gejuich en geschreeuw terug te komen voor een toegift. "Bedankt voor alles", sprak Maxi Jazz toch nog een dankwoord. "Jullie hebben ons altijd gesteund. Dankjewel en zorg goed voor elkaar."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren