logo songteksten.net

Musical over PSV geannuleerd

EINDHOVEN - De PSV-musical Geheimen van De Herdgang is geannuleerd. De productiekosten blijken te hoog uit te vallen. Een woordvoerder van de producent bevestigt dat de shows in het Philips Stadion niet doorgaan. 'Een zeer onaangename verrassing”, reageert algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV.

Vorige maand nog werden de hoofdrolspelers voorgesteld in het PSV-stadion in Eindhoven. De cast zou bestaan uit onder anderen Cees Geel, Joost Prinsen en Erik van Muiswinkel. Ook acteur Steef Cuijpers en cabaretiers Remko Vrijdag en Rutger de Bekker van de voormalige cabaretgroep De Vliegende Panters hadden een hoofdrol te pakken in de door Frank Lammers geregisseerde musical.

De voorstelling vertelt over de rijke historie van voetbalclub PSV en zou een eerbetoon worden aan PSV-iconen Harrie van Kemenade en oud-voorzitter Harry van Raaij. Cuijpers zou de rol van Harrie van Kemenade spelen. Erik van Muiswinkel zou na jaren weer in de huid kruipen van oud-voorzitter Harry van Raaij. Joost Prinsen was gecast voor de rol van PSV-supporter. Geheimen van de Herdgang zou in september viermaal worden opgevoerd.

“De productiekosten zijn vele malen hoger gebleken dan oorspronkelijk was aangekondigd, waardoor liefst 60 procent van de begroting niet gedekt is. Dat risico vinden ze te groot”, zegt Gerbrands. “We praten over een tekort van enkele tonnen, een enorm bedrag. We hebben tot gisteren nooit een signaal gehad dat dit scenario tot de mogelijkheden behoorde. Het is erg pijnlijk, zeker ook voor Harry van Raaij en de familie Van Kemenade. We zijn als PSV-familie allemaal enthousiast geraakt door de bevlogenheid van de makers. Hoewel wij niet de initiatiefnemers waren, hebben we het samen met de supportersvereniging, de familie van Kemenade en Harry van Raaij heel graag de benodigde steun gegeven.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren