logo songteksten.net

Anouk werkt aan Nederlandstalig album

AMSTERDAM - Anouks nieuwe plaat wordt Nederlandstalig. Dat vertelde de zangeres donderdag in De wereld draait door.

“De reacties na het nummer Dominique waren goed”, zei Anouk over haar eerste Nederlandstalige single, die in 2015 verscheen. “Ik ben nu een tijdje bezig met schrijven en dat lukt aardig. Ik heb veel, te veel.” Helemaal overstappen op Nederlandstalig repertoire doet Anouk waarschijnlijk niet. “Nee, dit is voor een keer, dat denk ik wel.”

Anouk maakt zich op voor drie uitverkochte concerten in de Ziggo Dome, eind deze maand. Daar speelt ze waarschijnlijk nog niet veel Nederlandstalig. Hoewel ze al jaren meedraait, is de zangeres nog steeds gespannen voor dergelijke grote shows. “Ik lig de dag zelf in de foetushouding in bed tot ik naar de slachtbank word gebracht”, schetste ze.

Trouwen

Tijdens Anouks eerste concert, op 24 mei, krijgt ook haar vriend Dominique er mogelijk flink van langs. De basketbalcoach neemt sinds kort deel aan mixed martial arts-wedstrijden en staat ook dan in de ring. “Ik ben nog niet mee geweest”, vertelde Anouk over de wedstrijden die Dominique al achter de rug heeft. “Het is niet dat ik niet wil gaan. Maar ik weet niet of ik het wel wil zien, ik vind het moeilijk.”

Toch gelooft Anouk in de carrièreswitch van haar geliefde. “Hij heeft talent.” Of het ooit van trouwen komt, weet de zangeres nog niet. “Wie weet. Ik heb nog geen plannen. Het is al een paar keer misgegaan, dus ik ben een er een beetje huiverig voor.”

Pubers

Dominique heeft wel plannen, vertelde Anouk aan Matthijs van Nieuwkerk. “Misschien over een paar jaar. Als hij na vijf jaar nog steeds denkt dat ik de vrouw van z’n dromen ben, wie weet. Dan heb je alles wel gezien, ook alles wat niet zo leuk is.”

Thuis staat haar muziek niet veel op. Anouks zes kinderen zijn geen fan van haar nummers. “Er moet toch wel een flinke beat onder.” De oudste kinderen van de zangeres, die vorig jaar beviel van dochter Jelizah Rose, zijn inmiddels pubers van vijftien en dertien. “Het gaat op zich wel goed eigenlijk”, zei Anouk over het puberen van haar kroost. “Die oudste vind ik eigenlijk wel meevallen. Als ik naar mezelf kijk denk ik: het zijn engeltjes.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren