logo songteksten.net

Portugees wint met betekenisvolle muziek

KIEV - De 27-jarige Salvador Sobral uit Portugal heeft zaterdagavond in Kiev een statement gemaakt over de betekenis van muziek. ''We leven in een wereld van wegwerpmuziek'', zei de winnaar van het Eurovisiesongfestival.

''Dit kan een overwinning voor muziek zijn, muziek die echt wat betekent. Muziek is geen vuurwerk, muziek is gevoel. Je moet er mensen echt iets mee willen vertellen'', zei de Portugees op het Europese podium in Kiev.

Salvador kreeg met het aandoenlijke en authentieke liedje Amar Pelos Dois (liefde voor ons twee) de meeste punten: 758 en dat is een record in de songfestivalgeschiedenis. Zowel de vakjury als de tv-kijkers kozen hem als winnaar. Ook Nederland gaf douze points aan de Portugees.

Samen met zijn zus Luísa, die het winnende liedje schreef, gaf Salvador Sobral een bijzondere toegift waarbij ook Luísa delen van het liedje voor haar rekening nam. Salvador en Luísa hebben overigens een Nederlandse voorouder. Ze zijn beiden nazaat van een katholieke koopman uit Amsterdam, Herman Braamcamp, die in de 18e eeuw naar Portugal verhuisde en daar in de adelstand werd verheven. In Lissabon is een straat naar de familie vernoemd, de Rua Braamcamp.

In Portugal deed hij in 2009 mee aan de Portugese versie van Idols.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren