logo songteksten.net

Van der Wal dertig meter door de lucht geslingerd

(Novum) - De vorige week bij een ongeluk in Amsterdam omgekomen cabaretière Floor van der Wal kwam na de aanrijding ruim dertig meter verderop terecht. De auto waardoor zij op de kruising van het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat werd geraakt, reed veel te hard.

Ook reed de wagen alsnog rechtdoor ondanks dat de bestuurder de auto het voorsorteervak voor rechtsaf op had gestuurd. Daarnaast hebben verschillende getuigen verklaard dat op het moment van de botsing behalve de bestuurder vermoedelijk nog een of meer andere personen in de auto zaten. Dat meldt de politie maandag op basis van onderzoek.

Op de Eastonstraat, de plek waar de betrokken Volkswagen Golf werd aangetroffen, stonden camera's. De politie onderzoekt de camerabeelden, waaruit onder meer duidelijk moet worden hoeveel mensen uit de wagen stapten.

Verder vermoedt de politie dat met de auto eerder op de avond ook al halsbrekende toeren uit zijn gehaald. De politie roept getuigen op zich te melden.

Kort na het ongeval donderdagnacht werd een 24-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Deze eigenaar van de Golf kon kort daarop worden gearresteerd, omdat hij zijn kentekenplaat had verloren bij de aanrijding. Hij moet maandag voor de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam verschijnen.

De 26-jarige Van der Wal, die sinds dit jaar officieel lid was van comedygezelschap Comedytrain, raakte ernstig gewond bij het ongeval. Ze zat op de fiets toen ze werd aangereden. Ze overleed vrijdagavond in een ziekenhuis aan de gevolgen van de aanrijding.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren