logo songteksten.net

Hernieuwde interesse in muziek Soundgarden

DETROIT - De dood van leadzanger Chris Cornell van Soundgarden zorgt voor een opleving in de verkoop van hun muziek. In de wereldwijde downloadlijsten van iTunes is vooral het iconische nummer Black Hole Sun populair.

De single, afkomstig van het album Superunknown uit 1994, is het bekendste nummer van de groep en werd ook bij een breed publiek populair. Sinds bekend werd dat Cornell woensdag is overleden, wordt de plaat wereldwijd weer veelvuldig gedownload. In Nederland stond het nummer rond 15.00 uur op nummer 27. Ook is er hernieuwde belangstelling voor de single Spoonman en het complete album Superunknown.

De 52-jarige Chris Cornell werd woensdag rond middernacht levenloos aangetroffen op zijn hotelkamer. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Politiebronnen zeggen tegen Billboard dat er aanwijzingen zijn dat Cornell mogelijk zelfmoord heeft gepleegd.

Cornell behoorde tot de grondleggers van de grunge, de gitaarrock uit Seattle die begin jaren negentig populair werd door onder meer ook Nirvana, met frontman Kurt Cobain, en Pearl Jam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren