logo songteksten.net

Liefdesbrieven Elizabeth Taylor geveild

(Novum/AP) - Zo'n zestig liefdesbrieven die Elizabeth Taylor aan William Pawley schreef, gaan onder de hamer. De actrice, die woensdag op 79-jarige leeftijd overleed, was in 1949 verloofd met Pawley.

"Ik heb liefde nog nooit op deze manier ervaren", schreef een jonge Elizabeth onder meer. "Ik heb nog nooit zoveel van iemand gehouden en zal ook nooit meer van iemand anders houden." De actrice trouwde na haar verloving met Pawley acht keer met zeven verschillende mannen.

"Mijn hart doet pijn en ik moet huilen als ik aan je denk. Ik wil dat we voor altijd bij elkaar blijven", schreef ze haar vriend in maart 1949. In september gaf ze haar verlovingsring terug, op Pawleys verzoek. Minder dan acht maanden later trouwde ze met Conrad Hilton.

De online veiling duurt van 19 tot en met 26 mei. Volgens een woordvoerder van veilinghuis PR Auctions of Amherst werd de waarde van de brieven voor de dood van Taylor tussen de 25 duizend en 35 duizend dollar geschat. Hij denkt dat ze nu het dubbele of driedubbele opleveren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren