logo songteksten.net

Jamie Foxx onder vuur om nepgebarentaal

LOS ANGELES - Jamie Foxx heeft zich met een grap tijdens de latenightshow van Jimmy Fallon de woede van de dovengemeenschap op de hals gehaald.

Toen Jimmy een reclameblok aankondigde, deed studiogast Jamie naast hem alsof hij de woorden van de presentator vertaalde in gebarentaal. Hij verzon daarbij de gebaren, wat hem niet in dank werd afgenomen. Dove actrice Marlee Matlin bood de komiek op Twitter aan wat gebarenlessen te geven "zodat je grappiger kan zijn."

Model Nyle DiMarco reageerde scherper. In een tweet aan Jamie liet hij weten dat het respectloos was om gebarentaal te verzinnen, en in een volgende bericht vroeg hij zich af hoe Jimmy en de show dit hadden toegestaan. "Het is geen comedy als je mensen uitlacht."

De dove America's Next Top Model en Dancing With The Stars-winnaar postte dit weekend een langer bericht over de zaak. "Gebarentaal is belangrijk voor mij, omdat het het beginsel is van de dovencultuur", legde hij daarin onder meer uit. Nyle heeft een stichting die zich inzet voor gebarentaalonderwijs voor dove kinderen. "Wat Jamie deed, maakt onze strijd zoveel moeilijker."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren