logo songteksten.net

Aanrijder Van der Wal verdacht van doodslag

(Novum) - De 24-jarige Amsterdammer die is aangehouden na het ongeluk waarbij vorige week cabaretière Floor van der Wal om het leven kwam, wordt verdacht van doodslag. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam bevestigt woensdag berichtgeving daarover in Het Parool.

De man is een bekende van de politie. Meer details wil de politie daarover niet kwijt. De man kon nog in de nacht van de aanrijding worden aangehouden omdat hij een kentekenplaat had verloren bij de aanrijding.

Het voorarrest van de man is maandag met veertien dagen verlengd. De politie meldt dat hij sinds maandag alleen contact met zijn advocaat mag hebben. De politie bestudeert camerabeelden van de plek waar de auto werd aangetroffen om vast te stellen hoeveel mensen er in de auto zaten.

Van der Wal werd donderdagnacht aangereden op de kruising van het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat in Amsterdam. Ze was op de fiets onderweg. Van der Wal kwam door de klap ruim dertig meter verderop terecht. De bestuurder van de auto die haar aanreed, reed veel te hard.

Floor van der Wal was sinds dit jaar officieel lid van het Amsterdamse comedygezelschap Comedytrain.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren