logo songteksten.net

Duitse MTV wil Jamba reclame kwijt

De duitse muziekzenders MTV en Viva gaan de reclames voor ringtone gigant Jamba weren. Vanaf oktober aanstaande is het tussen 16u en 24u op MTV gedaan met de racende kikker en zingende kuikens. Viva v
olgt in maart volgend jaar. Volgens een woordvoerder van de zender passen de reclames niet in het nieuwe karakter van de muziekzenders.

Sinds begin dit jaar vallen MTV en Viva onder het Amerikaanse Viacom en dit bedrijf is van mening dat de goedkope en zenuwslopende reclames het imago van de zender aantasten. Ook wekken ze irritaties op bij kijkers en traditionele reclameafnemers.

De muziekindustrie heeft laten weten niet blij te zijn met de plannen, maar MTV en Viva hebben juist de traditionele reclameafnemers nodig om aan de groeiverwachtingen van het Amerikaanse moederbedrijf te kunnen voldoen. Voor de muziekindustrie zijn de muziekzenders een belangrijk reclame-platform. Ook voor de zenders zijn de nieuwe regels niet ongevaarlijk. Ongeveer 40% van de reclameinkomsten is afkomstig van ringtonereclames.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren