logo songteksten.net

Nieuwe single Arcade Fire bestormt hitlijsten

NEW YORK - De nieuwe single Everything Now van de band Arcade Fire is binnengekomen op de 11e plaats in de Billboard Hot Rock Songs-hitlijst. Dat is de hoogste binnenkomer ooit voor de Canadese band.

Everything Now is de eerste single van het vijfde album van Arcade Fire dat op 28 juli uitkomt. Het nummer Reflektor, van het gelijknamige album uit 2013, kwam destijds binnen op nummer 14 van de hitlijst voor rockmuziek. Het album Reflektor ging 140.000 keer over de toonbank in de eerste week na de release.

De huidige hoge notering heeft de band mede te danken aan de vele radiostations die de nieuwe single draaien. Daarnaast is het nummer ruim zesduizend keer gedownload en meer dan 1,7 miljoen keer afgespeeld via streamingdiensten zoals Spotify, zo berekent Billboard op basis van cijfers.

Een tracklist van de nieuwe plaat is nog niet bekend gemaakt maar het protestnummer I Give You Power, dat de band uitbracht rond de inauguratie van president Donald Trump, staat naar alle waarschijnlijkheid ook op het aanstaande album.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren