logo songteksten.net

Karen Elson bang om uitgelachen te worden

LOS ANGELES - Karen Elson was bang om uitgelachen te worden. Dat was de reden dat ze pas op latere leeftijd muziek begon te maken. “En dat terwijl ik al vanaf mijn achtste zangeres wilde worden”, zegt het 38-jarige model tegen het blad Grazia.

“Het maken van een album was heel belangrijk voor me”, zegt Karen. “Ik wilde niet uitgelachen worden en ik wilde ook geen half werk afleveren.” Uiteindelijk bracht ze in 2010 haar debuutalbum uit. The Ghost Who Walks werd geproduceerd door Jack White, de musicus met wie ze in die dagen was getrouwd.

Karen had toen al een naam opgebouwd als model en als zangeres en liedjesschrijver voor haar cabaretgroep Citizens Band. In 2003 werkte ze mee aan een album van Robert Plant. Achteraf heeft ze er geen spijt van dat ze zo lang heeft gewacht met het uitbrengen van haar muziek. “Ik ben op mijn instinct afgegaan en het is goed dat ik dat heb gedaan”, zegt ze daarover.

Eerder dit jaar verscheen haar tweede album Double Roses. Naast haar muziekcarrière doet Karen nog steeds modellenwerk. Zo is ze nu te zien in een campagne van Jo Malone.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren