logo songteksten.net

Iron Maiden komt met nieuw biertje

LONDEN - Iron Maiden komt met een nieuw biertje. Vanaf de herfst kunnen de fans hun dorst lessen met een goed glas Hallowed, zoals het bier gaat heten. Volgens Bruce Dickinson, de frontman van de metalband, wordt het bier in Engeland gebrouwen maar is Hallowed geïnspireerd op de Belgische bieren.

Voor het bier wordt Belgische gist gebruikt. Daarvoor is gekozen vanwege de typische smaak, legt Bruce op de bierwebsite van de band uit. “Je onderscheidt een Belgisch bier door zijn aroma’s: fruitig, kruidig en aards.”

Hallowed krijgt een alcoholpercentage van 6 procent. Op het etiket van de bierflessen zal de trouwe Iron Maiden-mascotte Eddie staan, ditmaal gekleed in een monnikspij. Dat is een verwijzing naar de brouwerstraditie van de Belgische trappisten.

Hallowed is het tweede biertje dat Iron Maiden in de markt zet. In 2013 werd Original Trooper gelanceerd. Dat werd zo’n succes dat de brouwerij overuren moest maken om aan de vraag te voldoen. Brouwerij Robinsons maakt niet alleen bier voor Iron Maiden. Ook Elbow gaat een biertje lanceren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren