logo songteksten.net

Nieuwe album Jay-Z binnen week platina

LOS ANGELES - Minder dan een week na de release is het nieuwe album 4:44 van Jay-Z platina. Naar de plaat werd 1,5 miljard keer geluisterd.

De Recording Industry Association of America (RIAA), dat de Amerikaanse muziekindustrie vertegenwoordigt, kondigde woensdag aan dat de muzikant en echtgenoot van Beyoncé de platinastatus had gehaald. "Complimenten voor Jay, hij heeft het weer geflikt", meldde de baas van de organisatie. De platinaplaat is Jay-Z's dertiende, meer dan elke andere hiphopartiest.

RIAA paste eerder dit jaar de procedures rond gouden en platina albums aan zodat streamingcijfers nu ook meegeteld worden. Entertainment Weekly rekende uit dat 4:44. dat alleen uitkwam op Jay-Z's muziekplatform Tidal, 1,5 miljard keer gestreamd moet zijn om aan de status te komen.

Variety zet vraagtekens bij de berekeningen, die door RIAA niet werden gepubliceerd. Jay-Z werkt voor het album samen met telefoonaanbieder Sprint, dat het cadeau geeft aan abonnees. De door het bedrijf ingekochte downloads zouden al zijn meegerekend, alhoewel die waarschijnlijk nog niet allemaal daadwerkelijk bij consumenten terecht zijn gekomen. Het blad ontdekte ook dat een bij de bekendmaking meegestuurde foto van de baas van RIAA en Jay-Z bij een plaquette van het platina-album al oud is: het kiekje zou nog voor de release van 4:44 zijn gemaakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren