logo songteksten.net

John Williams doet volgende Spielbergfilm wel

LOS ANGELES - Componist John Williams gaat weer de muziek verzorgen voor een film van regisseur Steven Spielberg. De 85-jarige Williams deed dit de afgelopen halve eeuw voor vrijwel alle films van Spielberg. Maar twee jaar terug moest hij om gezondheidsredenen afzien van de thriller Bridge of Spies.

Spielberg werkt op dit moment aan twee films: The Papers, die eind dit jaar uitkomt, en de sf-thriller Ready Player One, die in maart in de bioscopen te zien zal zijn. Williams maakt de soundtrack voor de The Papers. De andere film wordt gedaan door Back to the Future- en Forrest Gump-componist Alan Silvestri.

Williams redt het niet om beide titels te doen, zo meldt vakblad Variety zaterdag. Silverstri en Spielberg kennen elkaar ook al decennia lang; Spielberg was als producer verbonden aan de Back to the Future-trilogie.

Oscars

Spielberg en Williams maakten samen de afgelopen veertig jaar 27 films. Enkele wereldberoemde soundtracks die de componist voor Spielberg maakte, zijn Jaws, E.T., Schindler's List, Raiders of the Lost Ark en Jurassic Park. Voor de eerste drie films ontving Williams een Oscar.

Daarnaast was de Amerikaanse componist ook verantwoordelijk voor de muziek van klassiekers als Superman, Harry Potter, Home Alone en Star Wars.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren