logo songteksten.net

Deze maand nieuw album Rico & Sticks

AMSTERDAM - Rappers Rico en Sticks komen na elf jaar weer eens met een gezamenlijk album. Op 21 juli komt IZM uit, de opvolger van Eigen Wereld uit 2006. De nieuwe plaat brengt de mannen in het najaar op tournee langs verschillende poppodia in het land.

Rico en Sticks maakten van 2001 tot en met 2007 furore als hiphopcollectief Opgezwolle. Daarna gingen zij solo verder. In 2016 kwamen de rappers weer samen voor de jubileumshow 'Opgezwolle tot nu' in de Heineken Music Hall. Dat werd zo'n succes dat er een clubtournee aan werd vastgeplakt en een grote afsluiter samen met collega Typhoon in de Ziggo Dome.

De Zwollenaren noemen IZM "divers en experimenteel, maar ook de makkelijkste plaat tot nu toe". "In zoverre dat het minder ploeteren en werken was, maar juist voortkwam uit plezier en ontspannen studiosessies." Die sessies vonden plaats bij Kubus, de producer waarmee Rico en Sticks al jaren samenwerken.

De najaarstournee begint op 6 oktober in thuisstad Zwolle, in poppodium Hedon. Daarna zijn Rico en Sticks onder meer te zien in het Paard van Troje, Paradiso, TivoliVredenburg en Oosterpoort.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren