logo songteksten.net

Ashley Judd voelde zich een buitenstaander

(Novum) - Ashley Judd had het naar eigen zeggen niet makkelijk als kind. Haar moeder, countryzangeres Naomi Judd, volgde haar dromen, maar bracht daardoor vaak 'chaos en onzekerheid' in het leven van de actrice. Judd voelde zich als een buitenstaander die het leven van haar moeder op een afstandje observeerde.

"Mijn moeder creëerde een mythe voor de Judds die niet overeenkomt met de werkelijkheid", onthult de 42-jarige Judd in haar biografie All That Is Bitter & Sweet, waarvan de Amerikaanse entertaimentwebsite Radar Online een voorproefje publiceerde. "Ze zei dat onze familie veel plezier had, maar ik verbaasde me hierover: wie heeft plezier? Ik hou van mijn moeder, maar ik vreesde de chaos en onzekerheid die haar maar bleven volgen."

Judd vertelt dat er altijd drugs in haar huis te vinden was en dat haar vader ieder weekeinde hallucinerende middelen gebruikte. Het huwelijk tussen haar ouders liep stuk, maar veel beter werd het er niet op. Een nieuwe man trok bij hen in, een 'gewelddadige heroïneverslaafde met een strafblad'. "Ze lieten me geloven dat het normaal was hoe ik leefde. Nooit stelde ik vragen of klaagde ik, zelfs niet als ik urenlang alleen gelaten werd."

De actrice uit Kiss the Girls en Bug ging daarnaast door een diepe depressie heen nadat ze seksueel misbruikt werd. "Een oude man die iedereen kende, lokte me in een donkere, lege hoek van een winkel en beloofde me een kwartje voor de flipperkast als ik op zijn schoot zou zitten", schrijft Judd. "Hij opende zijn armen en ik klom op zijn schoot. Ik schrok me dood toen hij ineens zijn armen om me heen sloeg en zijn mond op de mijne drukte, waarna hij zijn tong diep in mijn mond duwde."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren