logo songteksten.net

Jiskefet wil elk jaar theater in

(Novum) - De heren van Jiskefet willen voortaan elk jaar een theatervoorstelling maken. Dat heeft het drietal onthuld aan Novum Nieuws. Kees Prins, Herman Koch en Michiel Romeyn brachten vorig jaar De Heb Je Nog Geneukt Tour en staan op dit moment op het podium met Goeiesmorgens de Musical.

"Dit is wel geweldig om te doen en dat willen we volgens mij wel een keer per jaar doen", zegt Romeyn. De heren lijken eensgezind. "Ik denk dat we het volgend jaar gewoon weer doen, per 1 april", vult Prins aan. "Als het mag."

Welke typetjes dan worden belicht, weet het trio nog niet. "Maar natuurlijk noch de Lullo's, noch Debiteuren Crediteuren", vertelt Koch. "Er zijn wel vage plannen, maar het is zonde om dat te noemen. Dan gaan mensen al denken: ze gaan dat doen."

Het is goed mogelijk dat Jiskefet geheel nieuwe personages in de hoofdrol zet. "Dat zou best kunnen", beaamt Koch. "Dat het opeens iets heel nieuws is. Misschien wel een echt toneelstuk."

Hoewel de heren op zijn zachtst gezegd wisselende kritieken kregen op hun huidige voorstelling, kan de mening van recensenten hen weinig schelen. "Ik denk dat de slak nog hoger in de rangorde van het dierenrijk staat dan de recensent, dus daar hoef je je helemaal niet aan te storen", vindt Prins. "Het is een armoedig vak", is Romeyn van mening, en ook Koch heeft geen goed woord over voor de recensent. "Ik zou liever met mijn handen de wc's in de Arena schoonmaken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren