logo songteksten.net

Aanrijder Floor van der Wal legt bekentenis af

(Novum) - De 24-jarige Amsterdammer die vastzit in verband met de aanrijding waarbij cabaretière Floor van der Wal omkwam, heeft bekend. De man heeft tegenover de politie toegegeven dat hij tijdens het ongeval achter het stuur zat. De automobilist wordt verdacht van doodslag.

De Amsterdammer reed Van der Wal op 25 maart aan op de kruising van het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West. Uit politieonderzoek bleek dat de man veel te hard reed en zich niet aan de verkeersregels hield. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er aanwijzingen dat er meerdere personen in de auto zaten tijdens de aanrijding.

De automobilist werd al snel gevonden omdat hij tijdens het ongeval een van zijn kentekenplaten had verloren. Hij werd dezelfde dag nog aangehouden. De man blijft voorlopig nog vastzitten. De rechtbank in Amsterdam besloot zijn voorarrest maandag met negentig dagen te verlengen.

Floor van der Wal, sinds dit jaar officieel lid van het Amsterdamse comedygezelschap Comedytrain, is zaterdag begraven. De 26-jarige, die kampte met spasmen, sleepte in 2008 de CAPaward in de categorie entertainment in de wacht. De prijs is bedoeld voor mensen die met hun talent hun lichamelijke beperking overwinnen.

Van der Wal stond elke week op het podium van Toomler. Ze werd aangereden na een optreden in het Amsterdamse theatercafé.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren