logo songteksten.net

Artiesten rouwen om Chester Bennington

LOS ANGELES - De muziekwereld rouwt om de plotselinge dood van Linkin Park-frontman Chester Bennington. Op Twitter stromen de reacties op het overlijden van de 41-jarige artiest binnen.

Katy Perry tweet: "Rust in vrede... mijn gedachten zijn bij alle nabestaanden. Als jij ook lijdt, schaam je dan niet om er met iemand over te praten." Naar alle waarschijnlijkheid maakte Bennington donderdag zelf een einde aan zijn leven, na een jarenlange strijd tegen depressies en verslavingen.

Justin Timberlake schrijft: "RIP Chester Bennington. Mijn oprechte deelneming aan zijn familie, vrienden en de Linkin Park-familie. Een werkelijk unieke, bescheiden frontman." De Britse rockgroep Muse eert de rocker met een portretfoto en de tekst RIP Chester... Ook rapper Big Boi van OutKast post een foto van de zanger op Twitter.

Geschokt

De Italiaanse zangeres Laura Pausini memoreert een ontmoeting tussen de twee en ook gitarist Daron Malakian van metalband System of a Down omschrijft de eerste keer dat hij Bennington sprak. "Geschokt en bedroefd door het nieuws. Chester Bennington zal worden gemist."

Ook de Recording Academy, die jaarlijks de prestigieuze Grammy's uitreikt, betreurt de dood van Bennington. "De Grammy-familie is diepbedroefd om het bericht dat tweevoudig Grammy-winnaar Chester Bennington van ons is heengegaan. We zijn een dynamisch lid van onze muziekgemeenschap verloren." De Academy roemt de frontman om zijn krachtige stem, indrukwekkende teksten en zijn bevlogen live-optredens. "Hij was een echte hardrockheld."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren