logo songteksten.net

Muziektherapie vernoemd naar Chris Cornell

SEATTLE - In Seattle, de geboorteplaats van Chris Cornell, kunnen kinderen met gedragsproblemen een speciale muziektherapie volgen die vernoemd is naar de overleden musicus. De frontman van de band Soundgarden pleegde half mei zelfmoord.

Het plan voor The Chris Cornell Music Therapy Program werd afgelopen donderdag onthuld, op de dag dat Cornell 53 jaar zou zijn geworden. De weduwe van de muzikant heeft 100.000 dollar geschonken. Ze liet weten blij te zijn dat de stichting van Chris en haarzelf Childhaven financieel kon helpen. “De therapie kan nu voor een langere periode aangeboden worden”, zei Vicky Cornell. “Chris en ik zijn er altijd van overtuigd geweest dat muziek een helende werking heeft.”

Brian Vogan is de muzikant die de therapie begeleidt. Ook hij vindt dat muziek een helende werking heeft, speciaal bij kinderen. Volgens Vogan komen er veel kinderen met moeilijkheden bij Childhaven die kunnen profiteren van de therapie. “Het is goed voor ze om lekker op een drumstel te rammen.”

The Chris Cornell Music Therapy Program is bedoeld voor kinderen met gedragsproblemen vanaf vijf jaar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren