Linkin Park terug in top 10 albumlijst

Door ANP, vrijdag 28 juli 2017 16:39, views: 21, bron: ANP

DEN HAAG - De dood van frontman Chester Bennington zorgt ervoor dat veel fans de albums van Linkin Park kopen. One More Light, de laatst uitgebrachte plaat van de band, komt deze week opnieuw binnen op plek 5 in de Album Top 100. Daarmee is het de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst. Ook het album The Hunting Party keert terug, op plek 54.

Het bekendste album van de Amerikaanse rockband, Hybrid Theory, komt niet voor in de Album Top 100, maar staat wel op nummer 1 in de Midprice Top 50. Dat is de lijst met de meest verkochte goedkopere albums. Ook Meteora scoort goed in deze lijst. Het album uit 2003 komt binnen op plek 2 in de Midprice Top 50.

Lil’ Kleine staat net als vorige week op de eerste plaats in de Album Top 100, met Alleen. De Amsterdammer is niet de enige rapper die veel albums verkoopt. Rapformatie SFB staat op plek 2 met 77 Nachten en Ronnie Flex staat met Rémi op nummer 3. Het is dezelfde top 3 als vorige week.

De Amerikaanse singer-songwriter Lana del Rey komt binnen op plek 6 met haar nieuwe album Lust For Life en er is ook succes voor de Nederlandse rappers Rico & Sticks. Hun nieuwe plaat IZM is terug te vinden op plaats 8.

Album Top 10 Week 30

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Lil' Kleine - Alleen

2. (2) SFB - 77 nachten

3. (3) Ronnie Flex - Rémi

4. (4) Ed Sheeran - ÷ [Divide]

5. (-) Linkin Park - One More Light

6. (-) Lana del Rey - Lust For Life

7. (5) Boef - Slaaptekort

8. (-) Rico & Sticks - IZM

9. (6)Imagine Dragons - Evolve

10. (18) Kensington - Control
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten