logo songteksten.net

Kamerling wilde eerder einde aan leven maken

(Novum) - Antonie Kamerling probeerde twee weken voor zijn dood al een einde aan zijn leven te maken. Dat onthult Kamerlings vrouw Isa Hoes in een interview met het blad Kek Mama. "Hij kwam 's avonds thuis en vertelde wat hij had gedaan. Ik schrok, maar we werden er samen ook een beetje lacherig van."

"Er kwamen zoveel emoties boven: angst, boosheid, verbazing. Uiteindelijk hebben we een fles wijn opengetrokken en uren lang gepraat", herinnert de 43-jarige actrice zich. Kamerling maakte begin oktober op 44-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Isa begrijpt dat haar echtgenoot uit het leven stapte. "Ik kan me wel in hem verplaatsen. Alleen zou ik zelf nooit zo'n stap kunnen nemen, daarvoor houd ik te veel van het leven."

De dag na Kamerlings mislukte zelfmoordpoging zocht de acteur hulp. "Ik wilde heel graag dat hij in therapie ging", vertelt Hoes. "Hij is nog drie keer naar deze persoon geweest, maar het was al te laat." De diagnose manisch-depressief werd volgens Hoes pas vlak voor Kamerlings dood vastgesteld. "Mensen denken soms dat hij altijd depressief is geweest, maar dat is niet zo. De depressieve buien zijn er langzaam ingeslopen."

Ondanks de zelfmoordpoging en de depressie had Hoes niet voorzien dat Kamerling een einde aan zijn leven zou maken. "Ik wist natuurlijk dat het slecht met hem ging, maar dat betekent niet dat je dit dan kunt voorzien. Ik dacht meer: daar gaan we weer." Wat Antonies zware depressie veroorzaakte, weet Isa niet. "Ik kan en wil niet voor hem denken, dus ik weet niet wat de precieze oorzaak van zijn depressies is geweest."

Met Isa en de kinderen, zoon Merlijn en dochter Vlinder, gaat het 'naar omstandigheden' goed. "Ik doe mijn best om er wat van te maken. Voor mezelf en voor de kinderen. Soms is dat moeilijk, dan kan ik niets anders dan huilen. Omdat ik hem mis en omdat ik een leven leid waar ik niet zelf voor heb gekozen."

Hoes heeft alle vertrouwen in de toekomst. "We komen er wel, zo met z'n drietjes. Het is niet altijd even makkelijk. Hij was de mooiste, leukste, gekste en meest bijzondere man die ik ken en ik had heel graag oud met hem willen worden, maar het kon niet meer. Ik mis hem intens."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren