logo songteksten.net

Metropole Orkest studio in met Epica

HILVERSUM - Epica gaat een nieuw muzikaal avontuur beleven. De Nederlandse symfonische metalband gaat een nummer opnemen met het Metropole Orkest.

De band is uit meer dan 650 deelnemers uitgeroepen tot winnaar van de muzikale wedstrijd Metropole Orkest met…. Het orkest, dat al veel bijzondere samenwerkingen op zijn naam heeft staan, schreef eerder dit jaar een wedstrijd uit waarbij het publiek kon kiezen met welke band of artiest het orkest een nummer moet opnemen. Het Metropole wil daarmee bewijzen dat het alle muziekstijlen beheerst en graag samenwerkt met nieuw en gevestigd talent uit Nederland.

De band hoopt dat het het orkest kan verbazen en dat door de samenwerking hun genre meer bekendheid krijgt bij de muzikanten. "Misschien kan er wel een mooie samenwerking verder uit ontstaan, dat zou voor ons natuurlijk helemaal te gek zijn", zegt toetsenist Coen Janssen. Het is nog niet bekend welk nummer band en orkest gaan opnemen. Janssen heeft wel wat ideeën, maar er staat nog niets op papier. "Er zullen vast wel wat voorwaarden aan vast zitten die wij nog niet hebben besproken. We hebben het Metropole Orkest ook nog niet de hand geschud, ik weet nog niet wat zij verwachten van ons en wat wij moeten verwachten van hen. Het wordt in ieder geval vet."

Helemaal nieuw is het project niet voor Epica. De band vierde in maart 2013 zijn tienjarig jubileum met een optreden in het Klokgebouw in Eindhoven met een zeventigkoppig Hongaars orkest en koor.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren