logo songteksten.net

Torenstra geroerd na bezoek aan rugzakdokters

(Novum) - De reis die Waldemar Torenstra onlangs maakte naar Birma heeft een enorme indruk op hem gemaakt. De 37-jarige acteur bezocht daar de rugzakdokters die Birmese vluchtelingen helpen, ondanks het dreigende gevaar van het militaire regime.

"Ik vond het heel heftig om die kinderen daar te zien. Als je daar geboren wordt in dat kamp en dat je leven is, in de rommel en in zo'n kamp leven, dan moet je toch wel aan je eigen kind denken", zegt Torenstra voor de camera van Novum Nieuws. Hij en zijn vriendin, presentatrice Sophie Hilbrand, werden twee jaar geleden de ouders van een meisje.

Torenstra staat anders in het leven na zijn ontmoeting met mensen 'die drie generaties op een minimaal rantsoen in een kamp zitten omdat ze anders doodgemaakt worden'. "Als ik dan hier in Nederland aankom ben ik gewoon heel erg dankbaar en heel erg vastbesloten om een substantieel deel aan geld naar dit soort mensen over te maken."

De acteur maakte de reis in het kader van De Nacht van de Vluchteling, dat plaatsvindt in de nacht van 18 op 19 juni. De opbrengst gaat naar de rugzakdokters voor medische hulp aan Birmese vluchtelingen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren