logo songteksten.net

Roger Waters pakt groots uit in Gelredome

(Novum) - Rockmuzikant Roger Waters moest met zijn show The Wall Live vrijdagavond voldoen aan de hooggespannen verwachtingen van zijn publiek. Met een gigantisch decor en indrukwekkende visuele effecten liet het 67-jarige brein achter Pink Floyd in het Arnhemse Gelredome zien en horen wat hij nog allemaal in zijn mars heeft.

The Wall Live is opgebouwd rondom het album The Wall, dat Waters schreef voor Pink Floyd en dat eind 1979 verscheen. Dit album vertelt hoe rockzanger Pink een stenen muur om zich heen bouwt ter bescherming tegen de buitenwereld. Deze muur werd groter en groter door allerlei traumatische ervaringen in zijn leven, zoals het als peuter meemaken van de Tweede Wereldoorlog, het opgroeien zonder vader en verbroken relaties.

Maar Waters had ook het gevoel dat er een muur was ontstaan tussen zijn band en zijn publiek. Deze muur vol symboliek vormde in het Gelredome dan ook het decor. Het begon met een klein muurtje waar telkens nieuwe stenen bij kwamen, totdat de band zelfs helemaal werd ingemetseld.

In twee sets van ongeveer een uur bracht Waters hits als Another Brick in the Wall, Bring the Boys Back Home, Comfortably Numb en The Show Must Go On ten gehore. Bij Another Brick in the Wall Part 2 kreeg Waters vocale bijstand van de kinderen uit groep 8 van de Arnhemse John F. Kennedyschool die het koortje vormden.

Alles werd uit de kast getrokken om het publiek, waaronder prins Willem Alexander en prinses Máxima, een spetterende show voor te schotelen. Naast talloze projecties op de almaar groeiende muur gleden vliegtuigjes door de zaal die tegen de muur kapot knalden en bewoog een gigantisch varken zich over mensenmassa. Waters schoot een 'mitrailleur' over het publiek leeg, wat voor een enorm schrikeffect zorgde. Aan het eind van het concert stortte de zorgvuldig opgebouwde muur met een daverend lawaai in. Hoewel het voor sommige bezoekers een overkill was aan decorgeweld, was het voor de echte fans soms moeilijk hun emoties te bedwingen.

Waters treedt zaterdagavond en maandagavond weer op in de Gelredome.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren